feedburner

Te anunt cand mai scriu ceva?

căutare personalizată

Ciobanesc Carpatin 3

Etichete:

Inca o postare in care incerc sa aduc la lumina acesti caini romanesti care din pacate sunt foarte ...dar foarte necunoscuti romanilor.
Carpatinul este un caine cum nu o sa mai vedeti vreodata,si asta o poate sustine oricine are un asemenea caine. Este atat de bland si docil incat la prima vedere iti lasa impresia ca nu ti-ar putea face nimic. Te-ai insela. Daca a simtit macar un moment ca ai vre-un gand rau la adresa familiei sau teritoriului lui,esti mancat. Daca intri in curte in timp ce stapanul carpatinului e in zona,nu vei intampina niciodata un caine agresiv. Din contra te va primi cu incredere. Daca insa,intri in curte cand stapanul nu e acasa,esti mancat. Este un caine de paza si protectie,un caine utilitar,care si in zilele noastre isi face datoria la stanile de pe munti,unde isi apara turma si cu pretul vietii.
Relatia lor cu copii este mereu uimitoare. Nu o spun din auzite, am copil si intotdeauna l-am lasat in compania cainilor(consider o imbecilitate sa interzici copilului sa aiba legaturi cu animalele,dar asta e alta poveste}. Presupun ca va dati singuri seama cam la cate chinuri poate supune un baiat de 2 ani un caine,in joaca lui va trage cainele de coada,de urechi,va face multe lucruri care de multe ori ar sacai si un adult. Ei,uite ca al nostru carpatin nu e deranjat,ci din contra va stii mereu sa se joace cu un copil,fiind extrem de inteligent el stie ca este puternic,si pe cat de mare este.. pe atat de gentil va fii cu copilul. (A nu se intelege ca pot fii lasati nesupravegheati). Exista multe rase de caini care uimesc atat prin inteligenta,caracter dar si aspect. Pentru mine insa, singurul caine care va avea mereu un loc in inima mea este ciobanescul carpatin.
De 2 ani jumate sunt membru in Asociatia Chinologica Romana,particip in expozitii,simpozioane sau orice alt eveniment dedicat rasei. Sunt membru Carpatin Rustic Club,club condus de dl Balan George ( Canisa de Troiab), un om a carui pasiune pentru ciobanestii carpatini nu cunoaste limite. Un om care a luptat si inca lupta pentru aceasta rasa.
Un alt crescator de elita,probabil cel mai de succes la ora actuala este Ionete Catalin ( Canisa de Baltag ,un alt om care iubeste ciobanescul carpatin si care isi dedica,la propriu, viata acestor caini.
Bunul meu prieten Dan Sarbu (Canisa ot Aral Dream,este un alt om care lupta pentru promovarea acestor caini,un alt tanar care isi dedica timpul acestor caini romanesti.
Lista ar putea continua,sunt multi oameni implicati in acest domeniu.
Din pacate "spiritul national" se simte si cand vine vorba de carpatini, de multe ori exista divergente intre crescatorii din Bistrita si cei din restul tarii. Dar asta nu impiedica Ciobanescul Romanesc Carpatin sa existe si sa progreseze,sa isi faca un nume si sa iasa in lume,aratand celor din afara tarii ca romanii au de ce sa fie mandrii.
Avem 4 rase de ciobanesti romanesti,eu promovez carpatinul,dar este bine sa vizitati si siteuri dedicate Ciobanestilor Romanesti.
Pentru ca ciobanescul corb este o rasa proaspat omologata national,nu veti gasi informatii despre ei pe siteul de mai sus,despre ei puteti citi pe
forumul Ciobanescului Corb

Acestea fiind spuse va las in compania catorva poze cu Ciobanesti Carpatini:




DiggIt!Add to del.icio.usAdd to Technorati Faves I`m Reading: Ciobanesc Carpatin 3Tweet this!
3 comentarii:
gravatar
Anonim spunea...
16 iulie 2009 la 14:09  

SA NE TRAIASCA CAINELE NOSTRU CU INIMA MARE!

gravatar
Anonim spunea...
10 august 2009 la 18:57  

Buna ziua, eu sunt din Bistrita si as vrea sa-mi iau un pui de ciobanesc carpatin! Aveti vreo informatie despre vreun crescator din oras?
Va multumesc!
Mihaela H

gravatar
Daniel Milea (Danny) spunea...
11 august 2009 la 02:13  

da, aveti crescatori destui in zona, un simplu search pe google va va ajuta sa ii gasiti. numai bine

Trimiteți un comentariu

Trimiteți un comentariu

Testeaza-ti tastatura!Baga un Comment!
Hai... hai ca poti!
Bravoooo!
:)


Copyright ? 2008 Bloggerized by : GosuBlogger
Langit: Designed by Eches Langit Blogger template distributed by eBlog Templates